O registru – HR

Drage Hrvatice i Hrvati,

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pokrenuo je projekt uspostave Registra hrvatskih subjekata izvan Republike Hrvatske kojim se promiče umrežavanje Hrvata diljem svijeta te njihovo povezivanje s domovinom.

Registar je digitalna baza podataka i komunikacijska mreža, dostupna u obliku aplikacije. Ukoliko još niste, registrirati se možete ovdje. Slijedom registracije i prijave u sustav, korisnici izrađuju zapis za fizičku i/ili pravnu osobu, što im omogućuje korištenje svih mogućnosti i prednosti Registra. Registar je otvoren za sve buduće korisnike diljem svijeta.

Korisnici aplikacije Registra imaju priliku uspostaviti poslovnu, znanstvenu, kulturnu, sportsku ili drugu vrstu suradnje s Hrvatima iz domovine i cijeloga svijeta. Pritom je omogućena i izravna komunikacija između svih korisnika te primanje obavijesti o mogućnostima ostvarenja profesionalnih i osobnih interesa korisnika.

Uspostava Registra predviđena je Zakonom o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Poseban cilj ovog projekta jest uspostava baze podataka koja doprinosi sveobuhvatnosti i sustavnosti ostvarivanja javnih politika Republike Hrvatske prema Hrvatima izvan Republike Hrvatske.

Osobni podaci korisnika Registra zaštićeni su u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR). Više informacija o načinu zaštite Vaših osobnih podataka možete pronaći ovdje.

Pozivamo Vas da sudjelujući u ovom projektu postanete dijelom globalne Hrvatske jer svjetski je biti Hrvat!

Pitanja, primjedbe i prijedloge možete uputiti na: registar@hrvatiizvanrh.hr.

Više informacija o djelokrugu rada i aktivnostima Ureda možete pronaći na mrežnoj stranici Ureda: https://hrvatiizvanrh.gov.hr/.